право за връщане при получаване
бърза доставка в София и страната
винаги изключително изгодни цени
сигурност на личните данни и плащането
Салатните дресинги имат дълга и колоритна история датираща още от древността. Вавилонците използвали олио и оцет за овкусяване на треви и зеленчуци преди близо 2000 години. Египтяните предпочитали салати, овкусени със зехтин, оцет и азиатски подправки. Кралете и кралиците на Европа били особено запалени по салатите, затова кралските готвачи понякога смесвали цели 35 съставки в една купа. Думата салата, без която не можем да си представим да съществува дресингът, произлиза от латинската herba salta – в превод осолени билки. Така древните римляни наричали билки и треви, поръсени с много сол.Майонезата също често участва в различни дресинги. Повечето хора смятат, че майонезата произхожда от Франция дори и самите французи. Най –популярната история обаче гласи, че тази смес от яйчен жълтък, масло и подправки е разбита през 1756г. в чест на френската окупация на Махон – малък град на испанския остров Менорка- от херцог Ришельо. Готвачът на херцога трябвало да създаде сос със сметана по случай победата, но той нямал сметана, използвал зехтин и така направил майонеза. Друга версия твърди, че местните хора показали на готвача как да приготви този сос с наличните му продукти.
ВЕГАН МАЙОНЕЗА
|
МЕД И ЛАЙМ
|
БАЛСАМОВ
|
ДИЖОНСКИ
|
КЛАСИЧЕСКИ ВИНЕГРЕТ
|
С БАЛСАМИКО И МАЛИНИ
|
ЗА КОКТЕЙЛНИ МОРКОВИ
|
ЗА САЛАТА ЦЕЗАР
|
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече