Моята количка

Общо
0 продукт продуктa
0.00лв.
Продължи с пазаруването

КАЛЕНДАР НА СЛЕДСВАТБЕНИТЕ ЮБИЛЕИ

КАЛЕНДАР НА СЛЕДСВАТБЕНИТЕ ЮБИЛЕИ

КАЛЕНДАР НА СЛЕДСВАТБЕНИТЕ ЮБИЛЕИ

И какво подходящо за подарък.

 


Памучна /басмена/сватба. На първата година от сватбата съпрузите си подаряват памучни /басмени/ кърпички.

Книжна /кожена/ сватба. След две години семейният живот е като „по книга” – с повече разум и мъдрост. Съпрузите си даряват ценни книги.

Дървена Сватба. Празнуват се 5 години брачен живот. Подаряват се предимно дървени предмети и вещи с дърворезба.

Цинкова сватба. На шестата година се напомня, че е време бракът да възстанови гланца си, за да заблести като поцинкованите съдове.

Медна сватба. Седем години от брака  - съпрузите си разменят медни предмети и се уверяват, че всички търкания между тях вече са се изгладили.

Тенекиена сватба. На осмата годишнина се подаряват тенекиени съдове..

Розова сватба. На десет годинишния юбилей съпрузите танцуват, хванали роза за ръц. Канят се приятели, присъствали на сватбеното тържество.

Коралова сватба. На 11 –годишнината съпругат подарява бижу от корали.

Никелова сватба. Изминали са 12 години. Годишнината на бракосъчетанието предупреждава: не забравяйте са поддържате блясъка си.

Стъклена /кристална/ сватба. На 15 годишния Юбилей подаръците са само от стъкло- символ чистите взаимоотношения между съпрузите.

Сапфирена сватба. Отбелязват се 16 години от сватбата – съпругът подарява украшения със сапфир /символ на приятелството/

Порцеланова сватба. На 20 годишнината от брака всички ястия на масата се сервират в нови порцеланови съдове, като се смята, че дотогава не е останало нищо от старите сервизи в дома.

Сребърна сватба. На 25-ата годишнина се събират всички роднини. Съпрузите си разменят сребърни накити и бижута.

Бисерна /перлена/ Сватба. Отбелязват се 30 години семеен живот.Мъжът подарява на съпругата бижу с перли и огърлица, чиито мъниста напомнят за изнизалите се години брачно съжителство.

Ленена сватба. На 35-ата годишнина се подаряват ненени кърпи и чаршафи, символ на здравата тъкан и крепката връзка между двамата.

Рубинена /изумрудена/ сватба. След 40 години брачните пръстени могат да бъдат занменени с нови, украсени с ръбини  или изумруди.

Златна сватба. На 50-ата додишнина златните пръстени се заменят с нови- смята се, че ръцете след половинвек са се изменили, а златото се е изтрило. Може да се направи повторна брачна церемония.

Елмазена /диамантена/ сватба.  Семейният съюз е просъществувал 60 години и това означава, че той е стабилен и твърд като елмаз.

Желазна/каменна/сватба. Отбелязва се здарвината, силата и непреходността на 65-годишния съвместен живот.

Благодатна сватба. Празнуват се 70 години семеен живот.

Коронна сватба. Съпрузите честват 75 години любов и вярност.

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече

Приемам (затвори)

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече

Приемам (затвори)