САЛАТИ /1порция – 200гр/

Салата с хрупкави калмари, мариновани зеленчуци и малинов винегрет.

Бурата – салата от домашно мариновани чери домати, маслини, свежи салатки, кедрови ядки и сос песто.

Салата „Апенини” – цикория,рукола, карамeлизирана круша, сирене „Бри”
в хрупкава коричка и сладко кисел боровинков сос .

„Ботада” – пилешки филенца, гриловани пънчета,айсберг, чери домати,
червен лук и меден дресинг .

Салатен микс със скариди”Фило” и тропически дресинг с лайм .

“Селска салата” – домати, краставици, пресни чушки, лук, маслини и мариновано сирене .

Азиатска салата с киноа – фино накъсани зелени салатки, гарнирани със свежи тиквички,
жълти чушки, домати и киноа със сос “Мустардт” .

„Панзанела” – бейби спанак, айсберг,чери домати, крутони, пармезан и Средиземноморски дресинг .

Салата “Аликанте” – прошуто крудо, бейби спанак, рукола,авокадо и маслиново песто .

Салата с маринована сьомга и хрухкави пъдпъдъчи яйца .

Салата микс – рукола, лолоросо, радичио,авокадо, жълта чушка, пушен паламуд и
пъдпъдъчи яйца пълнени с два вида хайвер .

„Лютика” – белени домати, печени червени чушки, овче сирене, магданоз и дресинг .

„Витаминоза” – червено цвекло,свежи моркови, зелена ябълка,орехи и меден дресинг .

„Априлска салата” – розови домати, прясно биволско сирене, гарнирано с домашна маслинова паста .

Салата “Цезар” – айсберг, крутони и аншоа с ” Цезар” дресинг .

„Салата Фачинанте” – салатки микс, рукола, чери домати, стафиди, моцарела, пармезан и дресинг .

„ Гръцка салата” – домати, краставици, сирене Фета, пресни чушки, маслини Каламата,
червен лук, риган и зехтин .

Салата “Заз” – рукола, фризе,орехи,сирене “Рокфор”,орехови ядки и парченца круши,
поляти с дресинг от зехтин, малинов оцет,сол и черен пипер – 250гр .

„Салата Колори” – айсберг, рукола, сушени домати, авокадо, черен пипер,
краставици и „Винегрет” дресинг .

Салата “Тропикана” – зелена салата, цикория, радичио, мандарини, грозде, и
кедрови ядки с лимонов дресинг – 270гр .

„Салата Ред Гоут” – маринован патладжан, салатен микс, пармезан, кедрови ядки, чипс от спек,
обилно поляти с дресинг от нар – 250гр.

Салата ” Дамасцена” – руладини от печен маринован патладжан с фета и нар,
полят с ментов дресинг – 300гр.

ПРЕДЯСТИЯ/1порция – 150-180гр/

Поширана круша с френски сирена и шам фъстък .

Руладани от тиквички и патладжан с мус от цедено кисело мляко, фета,
пресен чесън, сибирски лук и моркови .

Гъши дроб с плодове на плоча и сос ” Порто” .

Печени патешки гърди с емулсия от кашу, задушен див ориз,полента с фенел,
цвекло, ряпа, пяна от жасминов чай и цитрусов сос .

Аспержи с бекон и ементал върху мус от пилешки гърди и ментов сос.

Филенца от калкан във филетиран бадем, сос „Скорделя” с пюре от брюкселско зеле,
сладки картофи и босилек .

Гуакамоле с царевични питки и свежа мента .

Хумус с арабски питки и пресен нар.

Баба Гануш с арабски питки и зърна нар .

Коктейл от скариди .

“Черните кули” – патладжан, просо, соева кайма,домати, лук и магданоз.

Пълнозърнеста палачинка с тофу и маслинова паста.

Пълнени камбички с два вида ориз и зеленчуци.

Пълнени домати с пресен лук , спанак и ядки .

Рататуй .

Руладини от патладжан с булгур, тофу, и пресни подправки .

Сарми от лапад с бобена паста .

Пакетчета от патладжан, моцарела, чери домати и босилек .

Пролетни ролца със зеленчуци .

Самбоси кълцано телешко месо .

Хрупкава кошничка с телешки мус, каперси и маслини .

Паяля с морски дарове .

Тарта с козе сирене и подправки .

Камембер в хрупкава коричка с дип от боровинки .

Сотирани охлюви в провансалски билки .

Кюфтенца от рикота и моркови със сос ” Айоли” .

Рибен шиш кебап/сьомга и риба тон/ със семена върху канапе от фризе, рукола и чери домати .

Кошнички от прошуто с гриловани тиквички и мус от сирена .

Картофено рьощи с пилешки жулиени и винен брюж .

Смокини с прошуто крудо и горгонзола .

Руладини от студено пушена пъстърва и чеснови брускети .

Хрупкава кошничка със сладки картофи и балкански билки .

Руладини от лаврак с тиквички, сушени домати, каперси и див лук.

Пълнени тиквички със зеленчуци и кашкавал .

Основни ястия/250-300гр/

Свинско контрафиле с мус от ябълки, гарнирано с пюре от моркови и мащерка .

Речен костур с морковена коричка върху канапе от зелено песто.

Патешко магре върху канапе от тиква с винен сос, гарнирано с див ориз с киноа .

Телешко филе от”Блек Ангъс” със задушени зеленчуци, пюре от кестени,
огретен от лилав картоф и сос “Росини” .

Агнешко филе с артишок, патладжан, лешниково пюре и сос от мащерка.

Глазирана соьмга с аспержи, бадемово гаспачо, лилав морков, мус от домашно опушен
картоф с трюфел, ароматни трохи от карфиол и пяна от мащерка .

Пилешко филе с манго и Рокфорд в билкова коричка върху канапе от див ориз,
зелени маслини и сос „Кашу” .

Телешко филе миньон върху пънчета от печени зеленчуци,
доматено чътни и карамелизиран лук .

Руладини от пастърва с див лук, песто и зелени маслини .

Филе от пъстърва на плоча със зеленчуци и картофи”Дафиноаз”.

“Шамбала” – Пилешки руладини с локум и индонезийски подправки.

Пълнени пилешки филета със сирена и сицилиански подправки .

Пиле „ Териакиши” с гриловани зеленчуци и риган .

Златни пармезанани пилешки филета .

Зеленчуков терин .

Тарта с ориз , син домат и гъби .

Кюфтенца от тиквички с чили паста .

Заешко роле със спанак и див лук .

Задушено заешко бутче върху канапе от пилаф .

Пуешко задушено с пюре от кестени .

Задушено агнешко печено с коричка от горски билки .

Агнешко руло със спанак и чесън .

Агнешки котлети с конфитюр от дюли и полента със синьо сирене.

Агнешки късчета с канела и мляко върху канапе от пилаф .

Телешко вретено с пюре от леща .

Телешко филе миньон със сос Жу с ролца от прошуто, зелен фасул и моркови .

Телешки руладини със сушени плодове и бри, гарнирани с пюре от червена леща .

Задушен телешки джолан върху картофено канапе, гарнирано със зеленчуци .

Свински котлети с пилешки мус и хрупкави зеленчуци .

Свински руладини с карамелизиран лук и манатарки .

Скалопини от свинско бон филе с моцарела и сушени домати .

Свински медальони със сини сливи и моцарела .

ДЕСЕРТИ

1 порция /120-140гр/

Тарт – Вариации с леки кремове и плодове .

Печена тиква с канела мед и орехи .

Шоколадова торта с мус , бадеми и френско грозде .

“Бабина торта” – орехови блатове, крем от цедено кисело мляко и захаросани плодове .

Круша във вино и карамелен сос .

Лимонов чийзкейк .

Млечен ябълков сладкиш .

Карамелизиран ябълков сладкиш .

Милфьой със смокини и рикота .

Касис терин .