право за връщане при получаване
бърза доставка в София и страната
винаги изключително изгодни цени
сигурност на личните данни и плащането
През летния сезон за щастие пресните продукти, съставящи менюто ни са в изобилие. Въпрос на благоразумен избор от наша страна е да се възползваме от щедростта и многообразието, което ни предоставя този сезон.
Общото на плодовете, които зреят и се наливат със сладост през лятото (ягоди, череши, малини, къпини, арония, боровинки, кайсии, дини, пъпеши и т.н.) е, че са богати на въглехидрати. Те доставят необходимата влага на организма и обезателно съдържат витамин С – най-мощният антиоксидант. Само като илюстрация – една чаша с пресен ягодов сок съдържа 163% от дневната необходимост от витамин С. Всъщност всеки плод ни дарява с физическото усещане едновременно за лекота и ситост. Една свежа плодова салата няма как да не ни подейства енергизиращо и ободряващо. Изпратете ни вашите идеи със снимки и описание и ние ще публикуваме най-оригиналните от тях! Ето няколко рецепти от нас, с които може да започнете.
Ратату̀й е френско национално ястие, типично за областта Прованс в Югоизточна Франция и град Ница. Представлява смесица от печени зеленчуци, предимно патладжани, тиквички, чушки, домати, лук, чесън, провансалски подправки и други.
Начин на приготвяне:
Нарязват се чушките на квадратчета (2х2), тиквичките на дебели кръгчета, патладжаните на парчета, лукът на резени и доматите на кубчета. Поръсете тиквичките и патладжаните със сол и оставете 30 минути. Сложете малко зехтин в тигана и бързо запържете чушките -> извадете в чиния. Същото направете и с лука, тиквичките и патладжаните. Долейте още зехтин, сложете чесъна, доматите, дафиновия лист и кимиона, сол, пипер и захар. Разбъркайте и добавете зеленчуците. Готви се около 5 минути, като се бърка постоянно. Добавете босилека, разбъркайте още веднъж и сервирайте.
Пица е италианско национално ястие, популярно в цял свят. Представлява плосък и кръгъл хляб, изпечен в пещ, който обикновено се покрива с домати или сос на доматена основа и моцарела. Вариациите са много и тук Ви показваме една от тях.
Начин на приготвяне:
Настържете картофите и морковите. Нарежете на ситно лука. Смесва се всичко, добавете брашно и яйца, поръсете с подправките. Намажете тавичка с масло и сложете на дъното парчета от пуешкото. Сложете картофената смес, заравнете и печете при 220 градуса за 30 мин. Домата, чушката, маслините, останалите парчета пуешко и парченца шунка, наредете върху запечената картофена смес. Поръсете с подправки, настърган кашкавал и запечете още 10 минути.
Продукти:
Класическото кюфте е ястие от смляно на кайма месо, с лук и подправки. Може да бъде във форма на топче или плоско. Приготвя се чрез пържене, печене на скара или в тава на фурна, по-рядко чрез паниране или варене. Все по-популярни стават и разновидностите му, в които месото е заместено от зеленчуци.
Начин на приготвяне:
Настържете морковите, тиквичките, лука и фетата. Смесете брашното с кимиона, мака, кърито и магданоза, добавете сол и пипер. Смесете брашняната смес със зеленчуковата, добавете яйцето.
Загрейте в тигана маслото и олиото, пускайте с лъжицата от сместа и изпържете кюфтенцата до златисто от двете страни.
Продукти:
Нарежете сезонните плодове. По-желание може да добавите кисело мляко, сладолед, лек крем или да ги покриете с мед, семена или ядки.
*Снимките в статията са илюстративни
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече